Wyszukiwarka - Wiadomości z Warmii i Mazur

  • Obiad na "Chopinie"

    Obiad na "Chopinie"

    „Chopin” to największy polski śródlądowy statek (40,90 m długości), wybudowany w stylu XIX-wiecznego żaglowca, który pływa po Wielkich Jeziorach Mazurskich. Wszystkie elementy statku wykonane z tradycyjnych, oryginalnych materiałów tworzą wyjątkowy nastrój. Klimatyzacja i ogrzewanie pomieszczeń zapewniają komfort.

    Oferty skierowane są do firm, zorganizowanych grup i gości indywidualnych. Można tu przeprowadzić szkolenie, spotkanie biznesowe czy integracyjne. Podczas rejsu po Śniardwach na pokładzie „Chopina” serwowane są posiłki, istnieje możliwość korzystania ze wspaniale zaopatrzonego baru i parkietu do tańca. Amatorów przygód kulinarnych usatysfakcjonuje obiad na wodzie i nawiązujące do kuchni regionalnej dania z ryb słodkowodnych z mazurskich jezior.

    Menu: Talerz ryb wędzonych: troć, sielawa, sieja • Zupa rybna • Smażony szczupak lub duszony karczek w ziołach i opiekane ziemniaki • Kalafior w sosie majonezowo-czosnkowym • Sałatka grecka.

    Pakiet zawiera: 2-godzinny rejs żaglowcem „Chopin” • obiad na statku bez napojów • obsługę barmańską.

    Cena: za usługę w pakiecie.
    Dzieci do 14 lat – 50% ceny.

    Terminy: lipiec–sierpień.

    Rezerwacja:
    Wioska Żeglarska
    11-730 Mikołajki
    Pl. Wolności 3
    Tel. + 48 600 890 838
    e-mail: info@statekchopin.pl
    www.statekchopin.pl

Zdjęcia